برای داشتن جامعه ای سالم و پویا هر فکر و عملی را از خودمان شروع کنیم.

به نام ایزد یکتا

برای داشتن جامعه ای سالم و پویا هر فکر و عملی را از خودمان شروع کنیم.

اهمیت آگاهی از توانمندیهای رفتاری:

شناخت توانمندیهای رفتاری خود در جهت اصلاح، بهبود و ارتقا رفتار و روابطمان با دیگران. نخستین گام برای داشتن جامعه ای سالم خواهد بود. از پرسشنامه دیسک DiSC چند منظوره. می توان به عنوان یکی از بهترین و مطمئن ترین ابزارهای شناخت توانمندیهای رفتاری نام برد. جامعه ای سالم خواهد بود. که افراد با آگاهی از توانمندیهای رفتاری از تقاط قوت رفتاری و موانع ذهنی خود شناخت درست و علمی داشته باشند. و مدام در جهت بهبود و ارتقا رفتار خود تلاش کنند.

با رفتاری مناسب و درخور، سلامتی جسم و روح خود را تضمین کنیم. پس در آغاز هر کاری به منافع و ارزشهای خود و ذی نفعان بطور منصفانه توجه کنیم. و تعمق کنیم که آیا می پسندیم خودمان مفعول آن کارباشیم؟ نگوییم چرا این فرد یا آن فرد اینکار را می کند؟ اول از خودمان خودمان شروع کنیم. از خود سوال کنیم آیا من برای مملکت در حال گام برداشتن در مسیر درست هستم. و آینده ای نیکو را برای فرزندانمان رقم می زنم (منصفانه)؟ و یا خود را در جهت دلخواه توجیه می کنم که فقط …؟

  • آگاهی و درستکاری: با آگاهی صحیح از توانمندیهای رفتاری، افراد بسمت درستکاری هدایت می شوند. و از عواقب واقعی هر کاری مطلع می شوند. می دانیم که پیامد عدم صداقت و درستکاری، سیاهی خواهد بود.

  •  درایت  و خلاقیت

  • استقامت و سخت کوشی

  • مثبت اندیشی و طراحی آینده خوب

  •  انگیزه و انرژی

  •  گذشت ، نوعدوستی  و کمک به دیگران

تاریخ کهن و دیرینه ایران زمین نشان از این داردکه ملت ما هزاران سال را با آگاهی، استقامت، حوصله، داریت، خلاقیت، شکوفایی و بهینه سازی به سرانجام رسانده و نو کرده است. این سال فرخنده را در شرایطی آغاز می کنیم که محدودیتهای زیادی از جمله تحریمهای ظالمانه عرصه را بر ملت بزرگ ایران تنگ کرده است. اما همانطور که از قدرت تاریخی و دیرینه مردم ایران زمین انتظار داریم باری دیگر ایران و ایرانی عظمت این سرزمین پهناوررا به رخ جهانیان خواهند کشید و نشان می دهند که چگونه با آگاهی از توانمندیهای رفتاری تهدیدات را به فرصت تبدیل می کنند.

اگرچه این مهم نیازمند سخت کوشی بسیار زیاد و خستگی ناپذیرآحاد ایرانیان خواهد بود، ملت بزرگوارایران با رویکردی مثبت به کمک هم و دست در دست هم، گره از مشکلات  کشور عزیزمان می گشایند. فکر کنیم چگونه می توانیم به دیگران کمک کنیم و بتوانیم مشکلی از مشکلات آنان کم کنیم. نیک بیندیشیم و هر کاری که انجام می دهیم، این سوال کلیدی را از خود بپرسیم ” آیا این کار من باعث ناراحتی یا ایجاد مشکل  برای هموطن من نمی شود؟”  مراقب باشیم این کار برای دیگران مشکل و برای من سود و راحتی بهمراه نداشته باشد. اگر اینچنین شد بیاد بیاوریم که امروز من سود و راحتی را برای خود به ارمغان می آورم ولی آیا در آینده نیز همین منوال ادامه خواهد داشت؟

تو نیکی می کن و در دجله انداز    که ایزد در بیابانت دهد باز

از این دست می دهیم و از آن دست می گیریم. چه خوب و چه بد.

چه نیکو است که  فعالیتهای خوب و درستی را که آغاز می کنیم از درون و بیرون خوشحال باشیم. همچنین شکر گزار از سلامتی که ایزد منان به ما عطا فرموده و شکر آنرا با انرژی زیاد خود و خوشحالی از دیگر نعمات، رقم زنیم. درستکاران را احترام و تشویق و افرادی که در راه نادرست هستند، هدایت به درستی کنیم. و آنها را تشویق به آگاهی از توانمندیهای رفتاری خود کنیم.  و در صورت ماندن در ناآگاهی، بی توجهی کنیم. انرژی  خود را با پایداری و تلاش مضاعف صرف امور صحیح و با نیت خالصانه برای مردم  و کشور کنیم که عامل  خشنودی خواهد بود. با گذشت، نوعدوستی، احسان به افراد و درایت به ضعیف کردن و حذف شیطان درون  و بیرون رویم  که پاداشی بس نیک بصورت درونی، معنوی و مادی برای ما به ارمغان خواهد آورد.

تفاوت رفتار مردم کشورهای ثروتمند و فقیر، تفاوت قدمت آنها نیست.

تفاوت رفتار کشورها/گروه مدیرینی آرشیام

  • تفاوت رفتار کشورهای ثروتمند و فقیر، تفاوت قدمت آنها نیست.

رفتار از مهمترین مقوله های مباحث اجتماعی است که خود به تنهایی می تواند باعث رشد و ارتقا و یا سبب افول و نزول یک جامعه شود از علم مدیریت رفتار می توان استفاده کرد و در پی آن شناخت استعدادهای رفتار ی افراد و استفاده درست و به اندازه از آن ها در جهت ایجاد ارتباط مؤثر، دوری از تنش و تعارض، توانایی انجام کار گروهی، توانایی مدیریت زمان مناسب و در پی آن کمک و همدلی از عوامل تاثیر گذار در پیشرفت یک جامعه خواهد بود.

برای مثال کشور مصر بیش از ۳۰۰۰ سال تاریخ مکتوب دارد و فقیر است!

اما کشورهای جدیدی مانند کانادا، نیوزیلند، استرالیا که ۱۵۰ سال پیش وضعیت قابل توجهی نداشتند، اکنون کشورهایی توسعه‌یافته و ثروتمند هستند.

  • تفاوت رفتار  کشورهای فقیر و ثروتمند در میزان منابع طبیعی قابل استحصال آنها هم نیست.

ژاپن کشوری است که سرزمین بسیار محدودی دارد که ۸۰ درصد آن کوه‌هایی است که مناسب کشاورزی و دامداری نیست اما دومین اقتصاد قدرتمند جهان پس از آمریکا را دارد. این کشور مانند یک کارخانه پهناور و شناوری می ‌باشد که مواد خام را از همه جهان وارد کرده و به صورت محصولات پیشرفته صادر می‌کند.

مثال بعدی کشور سوئیس است.

کشوری که اصلاً کاکائو در آن به عمل نمی‌آید اما بهترین شکلات‌های جهان را تولید و صادر می‌کند. در سرزمین کوچک و سرد سوئیس که تنها در چهار ماه سال می‌توان کشاورزی و دامداری انجام داد، بهترین لبنیات (پنیر) دنیا تولید می‌شود.

سوئیس کشوری است که به امنیت، نظم و سختکوشی مشهور است و به همین خاطر به گاوصندوق دنیا مشهور شده‌است (بانک‌های سوئیس).

  • افراد تحصیل ‌کرده‌ای که از کشورهای ثروتمند با همتایان خود در کشورهای فقیر برخورد دارند برای ما مشخص می‌کنند که سطح هوش و فهم نیز تفاوت قابل توجهی در این میان ندارد.
  • نژاد و رنگ پوست نیز مهم نیستند. زیرا مهاجرانی که در کشور خود برچسب تنبلی می گیرند، در کشورهای اروپایی به نیروهای مولد و فعال تبدیل می‌شوند.

پس تفاوت در چیست؟

تفاوت در رفتارهایی است که در طول سال‌ها فرهنگ و دانش نام گرفته است.

وقتی که رفتارهای مردم کشورهای پیشرفته و ثروتمند را تحلیل می‌کنیم، متوجه می‌شویم که اکثریت غالب آنها از اصول زیر در زندگی خود پیروی می‌کنند:

 ۱ .اخلاق به عنوان اصل پایه

۲.وحدت

۳.مسئولیت پذیری

۴.احترام به قانون و مقررات

۵.احترام به حقوق شهروندان دیگر

۶.عشق به کار

۷.تحمل سختی‌ها به منظور سرمایه‌گذاری روی آینده

۸.میل به ارائه کارهای برتر و فوق‌العاده

۹.نظم ‌پذیری

۱۰.دروغ کثیف‌ترین فعل غیر انسانی دنیا است

کشور ایران بعنوان یکی از پیشرفته ترین کشورهای دنیا در دوران کوروش کبیر و دوره های دیگر، اصولی محکم و قویتر را تجربه کرده است.

در کشورهایی که خود دارای منابع طبیعی فراوانی هستند. استعمار بدنبال استخراج و چپاول منابع انها بوده است. وهمواره از روشهای مختلف سعی کرده است. مواردی را جهت نا کارامدی مردم  ان کشور به خودشان القا کند. از جمله مواردی که در کشور ایران سعی کرده اند القا کنند:

کسی که  زیاد کار کند تراکتور نامیده می شود.

کسی که به قوانین احترام بگذارد بچه مثبت است.

کسی که اخلاقیات را رعایت کند برچسب پاستوریزه خواهد گرفت.

کسانی که حقوق دیگران را زیر پا می گذارند و افراد قالتاق، آدمهای زرنگ خوانده می شوند.

انسانهای منظم و منطقی افراد خشک وحوصله سر بر هستند.

انسانهای با ادب و مبادی آداب متملق به حساب می آیند.

جوانان بسیار ساعی وکوشا، خرخوان نامیده میشوند.

همه به دنبال یک شبه رفتن ره صد ساله  به هر قیمتی هستند.

خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو.

باید از خودمان شروع کنیم و از همین لحظه،

یادتان باشد که شما بسیار توانمند هستید. و دارای کشوری ثروتمند با عظمت و قدمت چند هزار ساله هستید. از عقل و هوش خود بهره گیرید. و به کمک هم و بدور از هر گونه تفرقه و نفاق با بکار گیری تعهد، تخصص، خلاقیت، دلسوزی، مهربانی و اینده نگری بدنبال ایرانی با عظمت و شکوه باشیم.

اگر شما این مقاله را برای دیگران نفرستید:

اتفاقی برای شما نمی افتد.

از محل کارتان اخراج نمی شوید.

شغلتان را از دست نمی دهید.

اما اگر این پیغام را به گردش بیندازید شاید تعداد بیشتری تغییر کرده و عمل کنند.

باشد که فرزندانمان صاحب و مالک ملیتی باشند که حاصلش در دنیا سرافکندگی نباشد.

ممنون که به فکر نسل آینده و کشورمان هستید .

قطعا” یک کار خوب هر چند کوچک در دراز مدت نتیجه بزرگ خواهد داشت .